Damesteam klaar voor WK Yngling

Jikke
Foto Jikke de Jong

Even voorstellen, wij zijn de drie dames van de NED321. Aan het roer Florian van Dort, in het midden Jikke de Jong en de voordekker is Yldau van der Ende. 3 Fanatieke zeildames, volop in de voorbereidingen voor het WK Yngling in Sneek. Alle drie hebben we leren zeilen in kleinere zwaardboten, veel uren doorgebracht op de zeilschool en nu zijn we al enkele jaren in de Yngling actief.

We zijn 1,5 jaar geleden bij elkaar gekomen omdat we qua ervaring, fanatisme en leergierigheid op een lijn liggen en alle drie op zoek waren naar een nieuw team. De eerste paar trainingen en wedstrijden was het even wennen in de nieuwe samenstelling, zowel op het gebied van communicatie als rolverdeling. Maar door veel uren samen door te brengen op het water hadden we daar al snel onze draai gevonden en varen we steeds beter mee.

Een aardige uitputtingsslag waar we hard hebben meegezeild tussen de zwaardere mannenteams

We hebben al veel verschillende situaties meegemaakt op het water de afgelopen 1,5 jaar. Harde wind, minder harde wind, lastige omstandigheden het afgelopen WK in Oostenrijk en mooie zomeravonden. Afgelopen Paasevenement op de Kaag was een spannend begin van dit seizoen: als licht damesteam harde wind drie dagen achtereen. Een aardige uitputtingsslag waar we hard hebben meegezeild tussen de zwaardere mannenteams.

Als team willen wij bereiken dat we in de top tien meezeilen op het WK en streven we er naar het beste damesteam te worden. Daarvoor is veel liefde voor de boot, elkaar en het water nodig. Wij bereiden ons voor op het WK door aan de klassetrainingen mee te doen, waar we elke keer weer veel leren van onze klassetrainer Mark Schuurman. Ook belangrijk om op het water te trainen waar uiteindelijk de WK wedstrijden plaatsvinden.  Zo zeilden we afgelopen weekend de kleine Sneekweek 4 dagen op het Sneekermeer. Het was een goede training waar we verschillende omstandigheden qua windkracht en windrichting hebben kunnen oefenen. En ook al zitten we het liefst op het water, we moeten natuurlijk ook de sportschool in, om ook met harde wind de boot en wedstrijd onder controle te houden.

Tot in Sneek!

Jikke de Jong

(Op weg naar het WK Yngling -14/22 juli, Sneek- stellen Nederlandse Yngling teams zich voor)

Kleine Sneekweek foto jikke

 

Reacties

Reacties