12de bemanningslid bij Team USA!

Nee er is geen protest ingediend, maar officieus zat er naast de 11 zeilers nog een 12 man/vrouw aan boord bij Orace Team USA! Tijdens de wedstrijden en trainingen werd er door 300 sensoren ruim 3000 variabelen steeds in de gaten gehouden door het Big Data team van OTUSA. Iedere seconde werden er verschillende videofeeds en meerdere stills verstuurd naar de chase boat (achter het schip) waar 4 man de data real time analyseerden. In totaal werd er dagelijks een gigabyte aan ruwe data en 200 gigabyte aan video date bestudeerd. Alle zeilers hadden ook een persoonlijke PDA om hun pols, die hun informatie gaf die specifiek voor hen belangrijk was. Volgens de technische staf van OTUSA is dit een van belangrijke redenen dat ze de gigantische comeback konden maken. Best leuke sport dat zeilen.

Reacties

Reacties

Geef een reactie