Rampzalige tocht en waanzinnig verhaal

Het was zijn wens om als eerste nederlander de wereld rond te zeilen. Onder andere Joshua Slocumb en Alain Gerbauld gingen hem voor, maar Ko vond het jammer dat juist uit het land van de zeevaarders bij uitstek, niemand er nog in geslaagd was dat na te doen. Voordat hij tot dit besluit kwam had Kuyt al een leven vol omzwervingen achter de rug. Hij was onder andere steenhouwer in Stuttgart, handelsreiziger in de Zaanstreek, havenarbeider in Beunos Aires en werkte op de rubberplantages op Sumatra. Als zijn zoon Jaap gevraagd werd was zijn vader was, antwoordde hij: ‘ avonturier’. En dat is misschien wel de beste omschrijven voor de levenswandel van Ko Kuyt.

Het is nooit een wereldomzeiling geworden. Het werd een rampzalig tocht en een waanzinnig verhaal. Kijk voor zijn levenswandel op zijn profiel.

Reacties

Reacties