Coolhaas prijs voor doublehanded zeilhelden

Erik van Vuuren en Yvonne Beusker hebben vandaag de Coolhaas prijs gekregen van de Noordzeeclub. De prijs is de beloning voor de beste Nederlandse prestatie tijdens een lange afstand race (Global Ocean Race 2011/12).

Het was een bijzondere bemanningswissel waardoor Erik samen met Yvonne een etappe van de GOR kon varen. Tijdens de race bleek namelijk bij de 4de etappe dat schipper Nico Budel met spoed van boord moest. Zakelijke redenen dwongen hem net na de start het schip te verlaten en naar Nederland te gaan. Co-schipper Erik van Vuuren kon niet solo verder aangezien het een doublehanded race is. Met spoed werd Yvonne Beusker ingevlogen. Samen voeren zij als deadlast richting finishplaats Charleston. Maar ondanks een achterstand van meer dan 250 mijl wisten ze op het laatst toch nog een boot in te halen.

Reacties

Reacties