Kagchelland en Maas bij de OS in Kiel (1936)

Is er een groter tegenstelling denkbaar tussen de Olympische gedachte en Duitsland dat zich voorbereid op een confrontatie met de rest van de wereld? We hebben het in beeld, hieronder te zien op een video van de Spelen van 1936 in Kiel. Terwijl de Duitse marineschepen de wedstrijdbanen afschermen, poetsen ijverige zeilers in de haven nog aan hun boten. Er is zelfs nog tijd om te lachen. Ergens halverwege is Daan Kagchelland te zien (opgeschoren haar) in gesprek met andere zeilers (oa Bob Maas). Kagchelland behaalde goud op deze spelen (Olympiajol) en Bob Maas brons in de Star.
Ik denk niet dat er nog unieker materiaal te vinden is van onze Olympische zeilers op de Spelen van 1936 (mocht het wel zo zijn mail me dan op info(at)zeilhelden.nl). Deze 8 mm filmspoelen kreeg Zeilhelden van Hidde Maas, een van de zonen van Bob. Bedankt Hidde!

Reacties

Reacties