Pasta met chorizo, knoflook en citroen
Ik kuste een Italiaanse vrouw en ze smaakte naar knoflook. Vanaf die dag was ik verkocht…. Dit vertelt deze 87-jarige. Hij raakte niet verliefd op de Italiaanse schone maar op de magische sappen van de witte knolletjes van de knoflook.
Eenmaal gevallen voor de smaak van deze bijzonder variant van de uienfamilie ben je al snel verslaafd…Sietske van Weerden van Zilte Zee heeft dan dit recept voor je, wat ook makkelijk aan boord te maken is.
Pasta met chorizo, knoflook en citroen
spaghetti of andere dunne pasta
chorizoworstje in dunne reepjes gesneden
3 tenen knoflook
4 lenteuitjes in ringetjes
1 theelepel chilivlokken
6 ansjovissen grof gehakt
2 eetlepels citroensap
handje gehakte peterselie
50 gram boter
zwarte peperkorrels gebroken
Kook de pasta al dente in een grote pan. Bewaar een beetje van het kookvocht. Verhit olie in de koekenpan en voeg de chorizoreepjes toe en bak die op een matig vuur in 3 minuten krokant.Voeg de knoflook en de lenteuitjes toe en bak die tot de lente-uitjes zacht zijn. Voeg de chili en ansjovis toe en bak die drie minuten mee. Voeg peterselie, citroensap, lepel kookvocht en boter toe. Saus is klaar als de boter gesmolten is. Voeg het geheel toe aan de pasta, meng het bestrooi het met peper.
Dit leuke filmpje over knoflook vond ik op Videovolt een website vol bijzondere filmpjes