Poelman blogt: stof tot nadenken

Ik word via de website “Find a Crew” benaderd door Mr. America, Hugh Howey. Of ik met hem, zijn vader en een vrouwelijke schipper vanuit Kaapstad zijn schip mee over wil zeilen naar de Carib.
We mailen wat heen en weer, en showen elkaars boot via Skype, voordat ik toezeg. Hij verzekerd me dat er echt geen jaloerse vrouw aan boord is. Ook zijn er geen 5 kinderen, die plots onder een luik vandaan komen kruipen, waarna ik als babysit gebombardeerd word.


Zoals al mijn schippers, wordt ook deze uitgebreid nageplozen. Op YouTube kom ik een filmpje tegen met de titel “5 Tibetans”. Hij draait er tig keer om zijn as zonder uit balans te raken. Hij doet er verder niemand kwaad mee, denk ik maar. Op zijn Facebook tref ik een moeder aan, die haar dochter als crew aanbied. Wulps hangt deze over de preekstoel, met haar naaldhakken prikkend in het teak dek.


Hughes dromen op jonge leeftijd waren een roman schrijven, en de wereld rond zeilen. Door het eerste uit te voeren, en zelf op Amazon te plaatsen onder eigen beheer, maakt dat hij nu op 40 jarige leeftijd de wereld rond kan gaan zeilen. Zijn boek “Wool” word een internationale bestseller, en wordt in maar liefst 40 talen vertaald. Het boek wordt omschreven als de science fiction versie van Fifty Shades of Grey. Ik verzeker mijzelf er uiteraard ook van, of hij niet op zoek is naar een lijdend voorwerp voor zijn nieuwste boek.


De rede dat Hugh mij als crew wil is vanwege mijn vele mijlen, en al eens een oceaan over gestoken ben, en omdat ik op mijn eigen boot woon. Maar de voornaamste rede is, dat ik door mijn niet standaard levensstijl aantoon dat ik buiten de gebaande paden durf te lopen, en daarmee lef toon.


De vrouwelijke schipper is ondertussen afgehaakt, omdat het met zeilen op de een of ander manier nooit loopt zoals gepland. Er komt een ervaren zeiler voor in de plaats die al vier keer de oceaan overgestoken is. Het wordt dus een echte mannentocht, aangezien ik mijzelf altijd makkelijk aanpas.
Saskia

Reacties

Reacties

Geef een reactie