Het avontuur gaat door

De Sydney Hobart, wie droomt daar niet van? Sybren (oa Oceanraces Academy) ging zijn droom achternaam, kocht een ticket naar Sydney en blogt nu voor Zeilhelden.

25139319_1788720371139793_726362065_o

Het plan: met een paar vrienden van het hostel gaan we naar Bondi Beach om daar te chillen. Helaas is de werkelijkheid soms anders dan het bedachte plan. Mijn vrienden van het hostel gingen met het OV naar Bondi Beach maar ik had mijn fiets dus ik ging fietsen. Nou dat had ik geweten.

Fietsen in Sydney is iets anders dan fietsen in Holland. Hier zijn weinig fietspaden en moet je op de 50 weg rijden. Naast dat je links moet rijden zijn er in Sydney en vooral naar Bondi veel heuvels. Nadat ik de laatste heuvel overwonnen had en ik alleen nog downhill hoefde had ik een prachtig uitzicht over de zee. Eenmaal aangekomen op Bondi was het rond de 20 graden met een zonnetje, perfect. Dit duurde helaas maar even totdat er een grote regenbui met onweer overkwam.

Een waanzinnige ervaring, varen in Sydney tussen TP52’s, Volvo70, oude America Cup boten en de ondergaande zon

Rond 5 had ik met Jordan afgesproken in de CYCA haven voor een gesprek. Hij zou met een Farr40 de twilight race mee doen. Toen ik daar aankwam en even met de eigenaar had gesproken nodigde hij mij uit om ook mee te racen. De race ging goed en wij waren de enige boot in ons klassement die de hele baan hebben afgelegd! 1e dus! Toch? Nee,want we waren gefinisht om 20:01 en volgens de regels mag je uiterlijk 2 uur na de start (18:00) finishen. Ondanks dat we officieel niet eerste zijn gewonder was het wel een waanzinnige ervaring, varen in Sydney tussen TP52’s, Volvo70, oude America Cup boten en de ondergaande zon met de brug en het Opera House. Vanavond ga ik weer mee op de Farr40 om nog een wedstrijd te varen.

In het weekend ga ik de Survival at Sea Training doen om zo een beter CV te hebben voor de race. Verder ben ik nog steeds opzoek naar een plek om te slapen tot de start van de race. Het liefst in de buurt van de haven. Als iemand iets weet hoor ik het graag!!

Sybren Hoekstra

Reacties

Reacties