Alles eruit gehaald wat erin zat

IMG_5768
Trotse winnaars van het Jeugd WK 49er FX, Bart Lambriex en Philip Meijer over hun race.

Dag 1: zonder verwachtingen gingen wij het JWK in, Philip en ik hadden samen nog geen internationale wedstrijden gevaren in de 49erFX en dus wisten wij niet wat we moesten verwachten qua resultaten. Er was weinig heel weinig wind, en we zeilden een 8 en een 9, we waren hier blij mee, aangezien dit een constant begin was, in moeilijke omstandigheden.

Dag 2: we begonnen op de vierde plaats in het klassement. Er was weer een lichte wind met 4-8 knopen. We hadden betere grip op het windpatroon en zaten er zo elke race goed bij: 2,2,4,2. Dit bracht ons op de eerste plek overall.

Dag 3: op dag drie stond er flinke wind en ondanks dat we niet vlekkeloos voeren, liepen we uit op de concurentie.

Dag 4: op de laatste dag van het evenement zou alles worden beslist: de top 8 begint met het aantal punten van hun ranking, nummer 1 krijgt 1 punt, nummer 2 twee punten enz.

Er werden drie korte races in de haven gevaren; we zeilde twee matige races en een goede, 6,1,6: dit was net genoeg voor de titel!

We voelen ons blij, tevreden, trots en dankbaar.
Blij, omdat we natuurlijk gewonnen hadden.