LYD op de Salone Nautico di Genua


Het zonnetje brand flink op onze gesponsorde stand. Na een dag bouwen en een dag rust, stonden we vanmorgen bij de opening van de beurs. Een ceremonie van twee uur. Met koptelefoons op konden we de Engelse vertaling goed volgen. De vele speechjes kwamen er allemaal op neer dat de economie ook voor de nautiek in de lift zit. Italie is de grootste producent van nautiek in Europa met tevens ook de meeste employees. Wat te denken van de meeste kusten met ditto havens en een geweldig stel meren. Per provincie werden deze facts en ficures getoond. Marine, politiek en captains of industrie.
We staan tussen de Volvo Ocean Race dome en het schaalmodel van de V65. Een prachtplek! De Italianen vinden ons plan buitengewoon inventief. Het volk is verdeeld in twee kampen: een deel wat er helemaal niets mee heeft, en een deel dat alles volgt wat er te volgen is. De Italianen hebben geen hoop op een stopover! Genua is met zijn ligging een hele slechte optie. Maar Sardinie dan? Dat idee alleen zou een complete natie op zijn kop zetten. Het voetbal is ook hun staaltje volkspassie! We hebben nog geen echte vlag……
Thuis in Nederland wachten nog een aantal interessante gesprekken in boardrooms. Nu eerst de harten van onze Italianen winnen. Il primo selfie che fa la differenza!

Olaf Oosterman

Reacties

Reacties

Geef een reactie